GLÒRIA SABATÉ

Glòria Sabaté (Barcelona). Doctora en Filología por la Universitat de Barcelona con la tesis Més enllà de la cort: els lectors potencials del Curial e Güelfa.

Profesora en la Universitat de Barcelona.

OBRA

LA FILLA DE LILITH

CATALÀ

Una novel·la que submergeix el lector en un segle XIV meravellosament i rigorosament recreat.

Barcelona, hivern del 1377.
El bordell de Viladalls, pudent a fems i a miseria humana, es desperta horroritzat amb la troballa del cos sense vida d’un dels seus clients habituals, amb els collons arrencats i el rostre desencaixat pel dolor i la por. El primer de molts. Joan Marçol, cirurgià barber de prestigi i encisat per les novetats mediques poc ortodoxes que emanen de la universitat, serà l’encarregat d’ investigar el succes.

Comptarà amb l’ajut del jove Hasday Benvenist, jueu i alquimista apassionat, de l’excentric canonge regular del Sant Sepulcre, en Pelegrí, i de na Maria la Remeiera, dona amb un do especial que viu de la venda d’herbes i de remeis màgics i curatius.

Tots junts iniciaran una recerca que els portarà pels indrets mes foscos i misteriosos de la ciutat, on descobriran la venjança i la tració, el poder de la cobdícia i de lamor… i lexistencia duna criatura antiga i primigenia que ha estat despertada i te gana.

LA HIJA DE LILITH

CASTELLANO

Una novela que sumerge al lector en un S. XIV maravillosa y rigurosamente recreado.

Barcelona, ​​invierno de 1377.
El burdel de Viladalls, apestando a estiércol y miseria humana, se despierta horrorizado con el hallazgo del cuerpo sin vida de uno de sus clientes habituales, con los cojones arrancados y el rostro desencajado por el dolor y el miedo. El primero de muchos. Joan Marçol, cirujano barbero de prestigio y hechizado por las novedades médicas poco ortodoxas que emanan de la universidad, será el encargado de investigar el suceso.

Contará con la ayuda del joven Hasday Benvenist, judío y alquimista apasionado; del excéntrico canónigo regular del Santo Sepulcro, Pelegrí, y de Maria la Curandera, mujer con un don especial que vive de la venta de hierbas y de remedios mágicos y curativos.

Todos juntos iniciarán una búsqueda que les llevará por los lugares más oscuros y misteriosos de la ciudad, donde descubrirán la venganza y la tración, el poder de la codicia y del amor… y la existencia de una criatura antigua y primigenia que se ha despertado y tiene hambre.

LILITH'S DAUGHTER

ENGLISH

A novel that takes the reader into a wonderfully and rigorously recreated fourteenth century.

Barcelona, ​​winter 1377.

The Viladalls brothel, reeking of manure and human misery, wakes up horrified by the discovery of the dead body of one of its regular customers, with his balls ripped out and his face disfigured by pain and fear. The first of many. Joan Marçol, a prestigious barber surgeon who is fascinated by the unorthodox medical innovations from the university, will be in charge of investigating the success.

He will have the help of the young Hasday Benvenist, a Jew and passionate alchemist, the eccentric regular canon of the Holy Sepulcher, called Pelegrí, and Maria the Healer, a woman with a special gift who lives by selling herbs and magical healing remedies.

Together, they will begin a search that will take them through the darkest and most mysterious places in the city, where they will discover revenge and betrayal, the power of greed and love… and the existence of an ancient and primal creature that has been awakened and is hungry.

LA FILLA DE LILITH

Nº de páginas: 280
Editorial: EDICIONES B
Idioma: Catalán
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 9788466658133
Año de edición: 2016
Plaza de edición: ES
Fecha de lanzamiento: 06/04/2016
Alto: 23.7 cm
Ancho: 15.8 cm
Grueso: 2.3 cm
Peso: 441 gr

EL VEL DE LA DEESSA

Després de l’esclat de la Setmana Tràgica, un grup de dones francmaçones lluita contra el rol social imposat per assolir la llibertat anhelada.

Pocs mesos després de l’esclat de la Setmana Tràgica, Barcelona, atordida, s’arrapa a la vida. Un grup de francmaçones encapçalades per l’Ángeles López de Ayala, sota l’aixopluc de la Societat Progressiva Femenina, s’aferren a l’educació com a via per lluitar contra el rol social que els ha estat imposat pel fet d’haver nascut dones.

La descoberta d’una biblioteca peculiar les posarà sobre la pista d’una relíquia oculta capaç d’atorgar la força que necessiten per poder assolir la llibertat anhelada. Les acompanyaran el bibliòfil Gaspar Homar i un estudiant de la Universitat de Barcelona, lector àvid i enamorat dels mites antics i medievals.

Només una persona coneixia el parador de la relíquia… i acaba de morir. Per això s’hauran d’endinsar en l’espiritisme, un món especialment en voga. Inconformistes i lluitadors, tots junts faran el que calgui per aconseguir el seu objectiu.

EL VEL DE LA DEESSA

Nº de páginas: 352
Editorial: COLUMNA EDICIONS
Idioma: catalán
ISBN: 9788466426671
Año de edición: 2020
Plaza de edición: ESPAÑA
Fecha de lanzamiento: 01/07/2020
Alto: 23.5 cm
Ancho: 15.5 cm
Grueso: 23.5 cm
Peso: 540 gr

BRUIXES

Les bruixes, dones sàvies que des dels temps antics han ensenyat els seus coneixements sobre la cura del cos i de l’ànima a filles, netes, veïnes i veïns. Les seves mans guareixen, preparen aliments i ajuden a néixer i a morir. Viuen en comunió amb la natura i, d’ella, obtenen tot el seu saber, tot allò que necessiten. Són dones de totes les èpoques, edats i condicions, i les trobem per tot arreu. Deu relats basats en les bruixes més conegudes de la nostra història i aquells qui les van perseguir i ajudar. Glòria Sabaté ha escrit un homenatge a aquestes dones màgiques, al seu llegat i a la seva memòria. Un viatge a través del temps i les estacions de l’any meravellosament il·lustrat per Eva Sánchez.

Llibre pensat per a un lector mig (a partir de 10 anys) capaç d’entendre i interessar-se per les bruixes, però també per a un públic adult. Glòria Sabaté, autora de narrativa històrica d’adults i joves, ha creat unes narracions que podem connectar amb públics d’edats molt diferents. 

Edició exquisida amb il·lustracions meravelloses de l’Eva Sánchez.

BRUIXES

Nº de páginas: 94
Editorial: BINDI BOOKS
Idioma: CATALÁN
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 9788418288234
Año de edición: 2021
Plaza de edición: ES
Ilustradora: EVA SÁNCHEZ GÓMEZ
Fecha de lanzamiento: 20/10/2021
Alto: 22 cm
Ancho: 22 cm
Peso: 513 gr

MEDICINA EN FEMENÍ. DE LES REMEIERES MEDIEVALS A LES TREMENTINAIRES

Les herbes remeieres sempre han acompanyat l’ésser humà en la cura de la seva salut. Hom ha sabut utilitzar-les amb finalitats curatives, i sovint aquest ús ha anat lligat de pràctiques màgiques i religioses, les quals, en alguns casos, fins i tot han tingut més pes que no pas els beneficis que poguessin aportar els seus principis actius. Durant segles, la recopilació d’aquests coneixements connectats a la natura, a la vida i a la mort s’han anat transmetent de manera oral i estretament lligats a la figura femenina.

Aquest llibre és un petit homenatge a la veu silenciada, menystinguda, castigada i oblidada de moltes d’aquestes dones transmissores d’uns sabers ancestrals. A despit de les estratègies de desautorització, malgrat els entrebancs i recels, el fil que uneix les remeieres i bruixes medievals amb les trementinaires no s’ha trencat.

 

Il·lustracions de Toni Llobet

FADES

Dones d’aigua, goges i encantades que habitaven rius, coves i muntanyes… Les fades són criatures màgiques que farceixen la natura de rondalles i saviesa, i si observem el nostre entorn amb cura, paciència i els ulls del cor, potser les podrem veure?

Deu relats de fades i criatures màgiques del nostre territori. Glòria Sabaté ha escrit un cant a la màgia de la natura i un homenatge a les dones folkloristes que van recollir i documentar el nostre llegat cultural. Un viatge per contrades màgiques meravellosament il·lustrat per l’Eva Sánchez.

  • Les fades, lligades als fenòmens naturals i la recuperació de la nostra cultura popular, és un tema d’interès creixent. Els relats d’aquest llibre enalteixen també la figura de les folkloristes, dones clau en la recuperació de les llegendes i tradicions del nostre territori. 
  • Glòria Sabaté, autora de narrativa històrica d’adults i joves, ha creat unes narracions que poden connectar amb públics d’edats molt diferents. 

FADES

Nº de páginas: 96
Editorial: BINDI BOOKS
Idioma: CATALÀ
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 9788418288616
Año de edición: 2023
Plaza de edición: ES
Ilustrador: EVA SÁNCHEZ GÓMEZ
Fecha de lanzamiento: 06/09/2023
Alto: 22 cm
Ancho: 22 cm